![]() |
УКРАЇНА
БІЛЕНЬКІВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА
І-ІІІ СТУПЕНІВ ЗАПОРІЗЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
Н А К А З
від___________ с.Біленьке №____
Про зміну складу бракеражної комісії
Відповідно
до постанов
Кабінету Міністрів України від 19.06.2002 року № 856 «Про організацію
харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних
закладах», від 22.11.2004 року № 1591 «Про затвердження норм харчування у
навчальних та оздоровчих закладах», Порядком організації
харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах, затвердженого наказом
Міністерства охорони здоров'я України та Міністерства освіти і науки України
від 01.06.2005 року № 242/329, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України
15.06.2005 року за № 661/10941, наказом Міністерства економіки України від
27.06.2008 року № 236 «Про внесення змін у додаток 21 до розділу 9 Методичних
рекомендацій з організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних
закладах», розпорядження голови районної державної адміністрації від 09.09.2015
№474 «Про організацію харчування учнів 1-4 класів та дітей пільгових категорій
в загальноосвітніх навчальних закладах Запорізького району на 2015-2016
навчальний рік», наказу відділу освіти Запорізької райдержадміністрації від
11.09.2015 №187 «Про організацію харчування учнів 1-4 класів та дітей пільгових
категорій в загальноосвітніх навчальних закладах Запорізького району на
2015-2016 навчальний рік», з метою забезпечення організованого харчування дітей та
здійснення контролю за якістю готової продукції для харчування учнів
НАКАЗУЮ:
1.
Створити бракеражну комісію у складі 5-ти
чоловік.
2.
Затвердити персональний склад бракеражної комісії :
Ємець Н.М., директор школи, голова комісії;
Паршина О.В., заступник директора з НВР, відповідальна за
харчування, член комісії;
Бойко І.В, соціальний педагог, відповідальна за харчування учнів
пільгових категорій, член комісії;
Кузьміч Н.В., медична сестра, член комісії;
Явор І.П., представник
громадськості, член комісії.
3. Відповідальність за проведення щоденного
бракеражу готової продукції покласти на Кузьміч Н.В. У разі її відсутності в школі,
ці обов’язки виконують члени бракеражної комісії відповідно до наказу.
4.
Відповідальність за безпеку і якість страв покладається на кухаря, який готує
страви та бракеражну комісію.
5. Комісії з бракеражу готової продукції контроль якості готової продукції здійснювати щоденно
у присутності кухарів Романенко А.Ю.,
Вишневецької О.В.
6. Медичній сестрі Кізьміч Н.В. ( члену
бракеражної комісії):
6.1 знімати пробу безпосередньо за 10 хвилин до
видачі їжі після рівномірного перемішування страви в об’ємі не більше однієї
порції відповідно до переліку страв, які наведено у меню-розкладі, при
температурі, при якій уживається страва;
6.2 оцінку якості готових страв проводити за
органолептичними показниками (вигляд, колір, запах, смак, консистенція).
Результат записувати у Журналі бракеражу
готової продукції встановленого зразка;
6.3 при
порушенні технології виготовлення їжі, а також у випадку неготовності, страву до видачі не дозволяти до усунення виявлених кулінарних недоліків;
6.4
заносити результати зняття проб щодо
можливості реалізації кожної страви окремо до журналу готової
продукції.
7. Кухарям Романенко А.Ю., Вишневецькій О.В.:
7.1 видачу
їжі проводити тільки після дозволу члена бракеражної комісії, про що свідчить
його підпис у бракеражному журналі.
7.2 у випадку незадовільного приготування страв і
кулінарних виробів нести матеріальну та іншу, встановлену законом, відповідальність.
10.
Термін дії даного наказу – протягом 2015/16 навчального
року.
11.
Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.
Директор
школи
Н.М.Ємець
«Ознайомлені»:
«____»_______2016р.
Паршина О.В.
Бойко І.В.
Кузьміч Н.В.
Романенко А.Ю.
Вишневецька О.В.
Комментариев нет:
Отправить комментарий